Tour of Slovenia
26. dirka Po Sloveniji 2019 19. junij - 23. junij

Kampanija #DarujemKilometre

06.13.2019

Na letošnji Dirki po Sloveniji prvič gostimo svetovno znano kolesarsko ekipo iz ZDA, Team Novo Nordisk, katere posebnost  je, da imajo vsi člani ekipe sladkorno bolezen. Na dirkah po vsem svetu sodelujejo s poslanstvom ozaveščanja o sladkorni bolezni, preventivi in spodbudi, da je tudi življenje s sladkorno boleznijo lahko kakovostno in aktivno.

Ob njihovem obisku Zveza društev diabetikov Slovenije načrtuje vrsto ozaveščevalnih aktivnosti za širšo javnost, med njimi kampanjo #DarujemKilometre. Z njo bodo spodbujali, da Slovenci ob dirki kolesarimo za dober namen, ozaveščali širšo javnost o sladkorni bolezni in razumevanju sporočila ekipe Team Novo Nordisk: “Imam sladkorno, a nima sladkorna mene.”

Ali lahko Slovenci skupaj prekolesarimo 808,5 kilometrov? 
Na informativnih točkah na štartu dirke v Ljubljani na Kongresnem trgu, 19. junija ob 9. uri, in cilju dirke v Novem mestu na Glavnem trgu, 23. junija ob 14. uri, bosta postavljeni kolesi na katerih bodo lahko navijači in ostali spremljevalci dirke, odkolesarili nekaj kilometrov za skupni cilj kampanje 808,5 kilometrov, kolikor sicer znaša celotna razdalja slovenske dirke.

Vzporedno bo potekala tudi spletna kampanja. V njej lahko sodelujejo vsi, ki bodo v času Dirke po Sloveniji kolesarili, se fotografirali, zabeležili prekolesarjene kilometre in jih objavili na družbenih omrežjih pod označbo #DarujemKilometre.